ssss
Andreea

Andreea

Blonda, blogerita part time, insa visatoare cu norma intreaga !

Back to pink

 

 

Azi în drum spre casă, în autobuz, mi-a apărut în playlist-ul de la YouTube o melodie africană cu un vibe agresiv de pozitiv. Am zâmbit, am închis ochii și mă simțeam bine. Mă simțeam fericită cu mine, cu tot ce am și tot ce trăiesc. Am început să mișc ușor umerii și picioarele pe ritm . Zâmbeam sufocat pe sub mască , dorind să îmi scot telefonul din pelerina de ploaie , ca să pot pune la favorite melodia asta.

ASCULTĂ SI TU  https://www.youtube.com/watch?v=oc1GryBs-4g
Știți de ce mi-am dat seama fix în acel moment? Știu că sună un pic dubios, insă este tare ciudat , dar un african cu vocea lui veselă și ritmul alert, au reușit să mă poarte prin tot felul de amintiri din ultima perioadă , ca într-un carusel gigant, mare și colorat, iar atunci a venit dezamăgirea. Am realizat că mă schimbasem. Mă enervez uneori mai repede, mă intristez că-i luni, nemulțumită pe alocuri și îmbufnată în zilele în care nu iese totul cum trebuie.
COD ROȘU! ALERTĂ DE GRADUL 4! SERGENT PE PUNTE !!!!!!!! FURTUNĂ! HAOS!! COD ROȘU!
Ce se întâmplă cu mine?! Asta nu mai poate continua. Eu sunt omul norilor roz, al unicornilor care înoată intr-un lac cu păsările flamingo. Sunt o zănatică.Nu pot să las oamenii să mă schimbe.Cum spun politicienii  : FĂRĂ CORUPȚIE. Asta trebuia eu să elimin : NEGATIVISMUL, STRESUL, DRAMA. Omul are definiție, dar fericirea nu are definiție, fericirea este un sentiment. Nu spun că sunt tristă, dar parcă n-am mai simțit fericirea la intensitatea cu care eram obișnuită. Îmi plăcea să simt toții volții cum îmi electrocutează inima și să îi mențin acolo.
Ajunsă acasă, mi-am pus o apă tonică rece, am deschis laptopul și am dat un search repede pe GOOGLE : Ce înseamnă fericirea ?
Am navigat pe câteva site-uri și m-am oprit pe un articol foarte interesant scris de psihologul Sonja Lyubomirsky . Aceasta a ajuns la concluzia că fericirea depinde în proporţie de 50% de genele noastre, 10% de circumstanţele vieţii, iar 40% de propriile noastre acţiuni. Astfel, continuă specialiştii, o modalitate bună de a deveni mai fericiţi este să cultivăm emoţii şi gânduri pozitive.

Apropo de gânduri pozitive. Am avut o perioadă , acum două luni, când parcă nu îmi mai venea să vin la job, mă simțeam obosită, compleșită de stres, abia așteptam să se facă 16.30 să plec de acolo. Ei bine, ce credeți că s-a întamplat?! Exact, numai rău mi-a mers. Numai situații dificile, complicate și nimic nu mergea conform planului. Ei bine, după vreo săptămână de Knock Out-uri luate de la Univers sau de la Viață ( nu știu sigur ) , mi-am zis într-o dimineață în timp ce făceam duș :  ,, Gata! CE SE ÎNTAMPLĂ CU MINE!! Azi o să cânt spre serviciu, o să zâmbesc cât pot eu de mult și o să mă gândesc numai la lucrurile bune din viața mea! ”
Credeți-mă, nu mint, însă din ziua aia eram din nou EU. Mă simțeam foarte bine în dimineața aceea, radiam și aruncam câte un neața angajatelor din Mega Image și vânzătorilor ambulanți de pe stradă.
Am avut zile bune și senine. E clar, Universul uneltește el ceva acolo dacă crezi cu tărie în ceva.
Dar, acum din nou…am deviat puțin precum Schumi în circuitul din Cartagena, și m-am accident grav. Unde? Cred că inima îmi este avariată. Am lăsat oamenii de genul lui Grinch, doar că mai rau decât el, să îmi fure din aura mea roz.
Mă întrebam de ce , de exemplu africanii, care sunt un popor cu mari neajunsuri, de ce ei râd cu atâta poftă? De ce dansează mereu, de ce pot zâmbi, deși au picioarele desculțe? De ce ei pot fi fericiți , iar noi care avem aproape totul nu putem? Mereu ne dorim mai mult, și mai mult, și mai mult…De parcă asta ne aduce fericirea. Poate doar ipocriții pot afirma că banul ține loc fericirii.
Să fim realiști,  cu toții avem nevoie de hârtiile astea colorate și din plastic, dar nu asta este  totul. Fericirea pentru fiecare dintre noi poate arată diferit. Este normal, cu toții suntem diferiți și prin urmare, avem și nevoi diferite. Insă, eu cred că un om simplu este mult mai fericit de cel care are totul și totuși, mai vrea încă ceva..
Gata! Mi-am revenit din comă. Welcome back, zăpăcito! Mă îmbărbătez eu, în timp ce scriu. E atât de minunat să te simți bine cu tine însăți, cu ceea ce ești, cu ceea ce faci.Trebuie să opun rezistență maximă, și nu vreau să mă schimb. Îmi place lumea mea, îmi place să fiu libertină, să visez mult, să trăiesc frumos, înconjurată de oameni frumoși.
Hai să facem un test până data viitoare.Vă las aici trei întrebări. Încercați să fiți cât mai sinceri cu voi!
TE SIMȚI FERICIT ACUM?
CE TE-A FACUT SĂ TE BUCURI AZI ?
CU CE GÂNDURI/ PLANURI TE-AI TREZIT AZI?

Mai multe articole

Poezie

    Te-am aşteptat de mult să vii…Spre apus mi s-a părut că îţi vâd chipul pe cerul înstelat de vise.Am tremurat, sub palate de nisip clădite, Pe speranţe de azi, de ieri , de mâine.. Anotimpul , ce odinioară mi-l pictai cu ochii închişi,S-a prefăcut într-o emoţie târzie de

Îndrăgostită de un infinit

      Dacă nu era soarele să-mi încalzească lacrimile pierdute pe chip,Inima-mi era și-acum un plin de piatră ud.Eram o naufragiată pe-un suflet timid, descurajat și singur.Cu ochii înfometați de frică, așteptam să vină ..Nu mă intreba ce…Nu știu..probabil n-am știut vreodată..N-am să știu să-ți răspund..Dar astăzi, după un

Frig

    Frig.Roșu.Blondă.Plouă mărunt.Negru.Frig.Nimic nu seamănă cu trecutul.Am fumat prea mult.Ochii își amitesc acel căprui turbat.Nici seara nu mai vine.Nici tocuri nu mai port.De-aș mai avea două suspine în inimă să ți le șoptesc, ți-aș lustrui privirea, glasul, tot ce mi-a lipsit.Mi-e sortit să trăiesc printre dorințe.Nimic nu seamănă cu

Share on facebook
Facebook
Share on email
Trimite pe e-mail
Share on print
Tiparire articol
Share on whatsapp
WhatsApp