Copile..

Hai să ne împrietenim! 

Copile, bucură-te cât încă mai vezi acea sclipire de bunătate din oameni , cât încă mai ai curaj sa visezi , cât încă părinții îți mângâie obrajii.

Toate aceste acțiuni și sentimente, păstrează-le cât mai  viu in in tine, căci timpul uneori ,bată-l vina, ne smulge odată cu ultima lacrimă stearșă, și ultima emoție simțită..

Știi ce este cel mai trist? Să nu te bucuri de micile minuni ale vieții. Tu ești o minune. Răsăritul, ploaia , inima aia care bate neîncetat este o minune.
Îți mai aduci aminte momentele când orice poveste citită ni se părea incredibilă și stăteam cu sufletul la gură până la sfârșitul acesteia? Cu ochii larg deschiși..Credeam în balauri, făt-frumos, zâne, spiriduși.. Credeam în mama, care ne povestea cu vocea ei blândă, povești nemuritoare.

N-ar trebui să lăsăm zglobia Copilărie să ne ia toate acestea cu ea, din contră, ar trebui să o ademenim cu multe bomboane și vorbe dulci, ca să ne mai îmbrățișeze noaptea înainte de culcare.

Ar trebui să ne aducem aminte mai des , de noi, în copilărie, când niciun obstacol nu ne ținea pe loc.De ce? E simplu. Nu simțeam frică sau rușine.Nu știam ce este eșecul. Eram doar noi ,plini de ambiție, de eroism , plini de speranță..

Asta , din păcate , ne lipsește în unele seri ..speranța că poate ..undeva, cândva,cumva, imposibilul va reuni om cu om și suflet lângă suflet.

Zâmbește neîncetat și plângi cât mai puțin, strânge din dinți , și continuă să alergi , să cazi, să sângerezi până vei face din asta o bucurie.

Învață în fiecare zi,să fii copil!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

EFEMER

      De-aș merge pe pașii pierduți de prin nisip, M-aș rătăci și cu busola. Cerul s-a reîncarnat în noapte, iar soarele s-a refugiat într-o moleculă, blondă și vie. Cu ochii închiși,mă rog și zăbovesc puțin, la ușa veche de metal,  dintre ieri și mâine, dintre azi și tine.

Read More »

Back to pink

    Azi în drum spre casă, în autobuz, mi-a apărut în playlist-ul de la YouTube o melodie africană cu un vibe agresiv de pozitiv. Am zâmbit, am închis ochii și mă simțeam bine. Mă simțeam fericită cu mine, cu tot ce am și tot ce trăiesc. Am început să

Read More »

Îndrăgostită de un infinit

      Dacă nu era soarele să-mi încalzească lacrimile pierdute pe chip,Inima-mi era și-acum un plin de piatră ud.Eram o naufragiată pe-un suflet timid, descurajat și singur.Cu ochii înfometați de frică, așteptam să vină ..Nu mă intreba ce…Nu știu..probabil n-am știut vreodată..N-am să știu să-ți răspund..Dar astăzi, după un

Read More »

Fericirea este…ROZ!

    Dacă tot îmi place rozul atât de mult, m-am gândit să scriu un pic despre..evident ROZ. Da, nimic special despre asta : rozul este o culoare ce reiese din combinarea culorilor alb şi roşu. Pentru mine albul reprezintă inocenţa şi liniştea pe când roşul naşte pasiuni, gânduri şi

Read More »

BLONDELE SUNT MIŞTO!

    Sunt foarte revoltată! Da, eu! O blondă simpatică ca mine nu are voie să se dezbrace de hainele ei roz şi vesele şi să se echipeze cu o armură de războinică? Ştiţi şi voi vorba aceea din popor : situaţii disperate cer măsuri disperate, cam aşa stă treaba

Read More »