Copile..

Hai să ne împrietenim! 

Copile, bucură-te cât încă mai vezi acea sclipire de bunătate din oameni , cât încă mai ai curaj sa visezi , cât încă părinții îți mângâie obrajii.

Toate aceste acțiuni și sentimente, păstrează-le cât mai  viu in in tine, căci timpul uneori ,bată-l vina, ne smulge odată cu ultima lacrimă stearșă, și ultima emoție simțită..

Știi ce este cel mai trist? Să nu te bucuri de micile minuni ale vieții. Tu ești o minune. Răsăritul, ploaia , inima aia care bate neîncetat este o minune.
Îți mai aduci aminte momentele când orice poveste citită ni se părea incredibilă și stăteam cu sufletul la gură până la sfârșitul acesteia? Cu ochii larg deschiși..Credeam în balauri, făt-frumos, zâne, spiriduși.. Credeam în mama, care ne povestea cu vocea ei blândă, povești nemuritoare.

N-ar trebui să lăsăm zglobia Copilărie să ne ia toate acestea cu ea, din contră, ar trebui să o ademenim cu multe bomboane și vorbe dulci, ca să ne mai îmbrățișeze noaptea înainte de culcare.

Ar trebui să ne aducem aminte mai des , de noi, în copilărie, când niciun obstacol nu ne ținea pe loc.De ce? E simplu. Nu simțeam frică sau rușine.Nu știam ce este eșecul. Eram doar noi ,plini de ambiție, de eroism , plini de speranță..

Asta , din păcate , ne lipsește în unele seri ..speranța că poate ..undeva, cândva,cumva, imposibilul va reuni om cu om și suflet lângă suflet.

Zâmbește neîncetat și plângi cât mai puțin, strânge din dinți , și continuă să alergi , să cazi, să sângerezi până vei face din asta o bucurie.

Învață în fiecare zi,să fii copil!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

COVID la domiciliu

    După ce am dat iama în cămara mamei, pe care apropo nu am mai vazut-o atât de plină de la Revelion, și mi-am luat pe furiș un baton Snickers, două portocale, niște nuci și o apă, am simțit că sunt pregătită și m-am așezat la calculator pentru a

Read More »

RETETA FERICIRII !

Ne simţim nepunticioşi când suntem trişti? Dar când plângem? Viaţa aduce odată cu bucuriile ei şi tot felul de nori gri, plini cu suspine şi regrete, tristeţi şi ploi. Dar este oare bine să privim acest buletin meteo pe termen lung fără să facem absolut nimic? Nu, categoric nu! Eu

Read More »

EFEMER

      De-aș merge pe pașii pierduți de prin nisip, M-aș rătăci și cu busola. Cerul s-a reîncarnat în noapte, iar soarele s-a refugiat într-o moleculă, blondă și vie. Cu ochii închiși,mă rog și zăbovesc puțin, la ușa veche de metal,  dintre ieri și mâine, dintre azi și tine.

Read More »

Foşnet de toamnă

    Ca să încep ca în şcoala generală atunci când trebuia să scriem o compunere despre anotimpuri : A sosit toamna. Este oficial toamnă.Dacă nu mă credeţi,citiţi aici :” Sezonul de toamnă începe odată cu echinocțiul de toamnă 2019 – luni, 23 septembrie, ora 10:50. ” ( sursa Libertatea)

Read More »

Arhitectul

      Te simțeam în toate privirile rătăcite,Și precum un arhitect,Îmi desenam un viitor printre șuvițele tale blonde. Ce umbre..Ce culori.. N-am știut că trăiesc în pandemia asta a vieții ,Și orb și surd din martie,Te-am șlefuit neatent pe piedestal, ca mai apoi tu să începi să exiști. Ce

Read More »