60348512_424575175007470_3102817660350496768_n
Andreea

Andreea

Blonda, blogerita part time, insa visatoare cu norma intreaga !

Culorile şi cărţile

 

 

Cartea cu copertă albastră de financiar, Codul Penal care este roşu sau un manual de obligaţii civile de culoare verde? Cu ce culoare m-aş asorta mai bine astăzi?

Să vă explic. Regula de bază atunci când te apuci de învăţat este să îţi asortezi ţinuta cu cărţile pe care urmează să le studiezi. Niciodată, dar nicioadată, o rochie cu buline nu merge cu o carte plină cu dungi şi tăieturi. Universul acesta fashion-ştiinţific va complota împotriva voastră şi nu veţi promova. Eu am respectat şi roata culorilor creată de Newton în anul 1666 şi se pare că a dat roade. Am promovat cu success! ( Se poate observa şi certitudinea pe care am arătat-o folosind anul marii descoperiri).

După UNESCO, care se ocupă cu nişte treburi d-astea educaţioale pe plan internaţional, culoarea potriviă pentru dezvoltare este ALBASTRU. Şi ăştia chiar au nimerit bine culoarea. Am cercetat şi eu puţin zona, doar mă ştiţi, şi într-adevar albastru reprezintă implicare şi înflorire intelectuală. Apropo, v-am spus că noua mea culoarea preferată pe lângă drăguţul meu ROZ, este albastru?

Codul meu Penal este invelit frumos într-o copertă strălucitoare şi roşie. Interesant este faptul că , am descoperit prin mari şi epuizante mijloace, adică cu mai multe click-uri pe Google ,că roşul înseamnă poftă de viaţă, dar de la atâta poftă de a trăi într-un mod intens, oamenii pot deveni agresivi şi impulsivi. Ok, deci acum se subînţele de ce culoarea asta se regăseşte pe Codul Penal. Aoleo! Am mai descoperit alte două cărţi de penal. Ok, Ok! AM ÎNŢELES! Fără alte întrebări.

La această minunată materie, eu una aş purta un galben intens de lămâie. M-am gândit la soarele . El este galben şi strălucitoare, iar asta poate ar încălzi un pic spiritul legii penale şi nota mea.

Data trecuta am combinat o ţinută marinărească cu influenţe boeme ca de pe plajă cu cartea de administrativ şi nu prea a mers bine.
O altă dată, fustă din denim şi cămaşă cu imprimeuri mândre în formă de pisici. Proastă alegere : cum să aleg fix în ziua aia să iau cartea de DIP, în traducere Drept Internaţional Public, care are linii alabstre şi câteva forme geometrice pe copertă?Credeţi că am reţinut ceva? Probabil doar partea când prietena mea îmi tot dâdea de zor mesaje pe Whatsapp că nu ştie cu ce ruj să se dea pentru întâlnirea cu părinţii iubitului. După ore în şir de stat cu burta pe carte şi telefonul în mână, am încheiat conversaţia cu multe emoticoane d-alea siropoase.

De atunci, am învăţat să analizez cu mare atenţie ce culori să îmbrac. Am decis că eu fiind un om roz şi iubitor de toate nuanţele ale acestei culori, să râmân în zona asta safe, mai ales când lumea dreptului îţi poate da bătăi de cap.

Eu am decis să nu las universul să mă facă pe la spate, ci să îl pâcălesc eu zâmbindu-i în nas, purtând propria lui culoare, pe care între timp am furat-o şi am făcut-o a mea.

Art. 227 Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta constituie furt si daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detentia legitima a altei persoane .
….

NUUU! NUUU!! Nu i-am furat-o, ci doar am împrumutat-o puţintel, cât să fiu eu fericită.

Mai multe articole

Poezie

    Te-am aşteptat de mult să vii…Spre apus mi s-a părut că îţi vâd chipul pe cerul înstelat de vise.Am tremurat, sub palate de nisip clădite, Pe speranţe de azi, de ieri , de mâine.. Anotimpul , ce odinioară mi-l pictai cu ochii închişi,S-a prefăcut într-o emoţie târzie de

Îndrăgostită de un infinit

      Dacă nu era soarele să-mi încalzească lacrimile pierdute pe chip,Inima-mi era și-acum un plin de piatră ud.Eram o naufragiată pe-un suflet timid, descurajat și singur.Cu ochii înfometați de frică, așteptam să vină ..Nu mă intreba ce…Nu știu..probabil n-am știut vreodată..N-am să știu să-ți răspund..Dar astăzi, după un

Frig

    Frig.Roșu.Blondă.Plouă mărunt.Negru.Frig.Nimic nu seamănă cu trecutul.Am fumat prea mult.Ochii își amitesc acel căprui turbat.Nici seara nu mai vine.Nici tocuri nu mai port.De-aș mai avea două suspine în inimă să ți le șoptesc, ți-aș lustrui privirea, glasul, tot ce mi-a lipsit.Mi-e sortit să trăiesc printre dorințe.Nimic nu seamănă cu

Share on facebook
Facebook
Share on email
Trimite pe e-mail
Share on print
Tiparire articol
Share on whatsapp
WhatsApp