Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Hellooooo, dragii mei! Pentru început, vreau să vă spun că sunt REVOLTATĂ. De ce? Să nu credeţi că am luat-o razna, însă sunt satulă de toate probleme legate de muncă şi de văicărelile celor din jurul meu. Ok, problema este că ne plângem atât de mult de stresul de la muncă şi de programul încărcat, încât uităm să mai trăim şi pentru noi. Trăim printre acte, numere şi programe IT. Care este problema mea legată de acest subiect? Păi,sper să nu par o nebună frustrată şi ieşită prin infracţiune din lumea mea roz, insă eu văd lucrurile altfel. Cum ne imobilizăm impotriva stresului creat de muncă ? Eu mi-am notat nişte idei şi sper să reuşesc să le urmez până la capăt, adică nu voi încerca, VOI REUŞI. Aşa vreau să ţipaţi şi voi : EU POT!

1.NU LĂSA STRESUL DE LA MUNCĂ SĂ TE DOMINE!
Este important ca orice în viaţa asta să facem cu calm şi optimism. Dacă ne gândim pentru prima oară la lucrurile rele, care se pot întâmpla, ei bine,ele se vor întâmpla. Mintea noastră este atât de puternică, cu o forţă extraordinar de mare, încât orice gând fie el pozitiv sau negativ, îl va îndeplini. Prin urmare, haideţi să învăţăm să fim mai optimişti, să nu mai lăsăm stresul ăla haotic să ne zdruncine emoţiile şi să zâmbim, în timp ce, rezolvăm cu calm orice problemă.
Respiră adânc, gândeşte-te la o vacanţă gratuită în Caraibe şi la un cocktail rece colorat, ia pixul, trage tastatura mai aproape de tine şi apucă-te de treabă, căci nu ai toată viaţa la dispoziţie pentru a rezolva o problemă legată de muncă.
P.S. Se visează cu ochii larg deschişi, pentru că altfel, riscăm să adormim.

2. IMPUNE-ŢI SĂ SPUI ‘‘NU ‘‘!
Nu, nu mă refer să îi spuneţi nu şefului, ci să vă spuneţi un NU , vouă înşivă. Spun asta pentru că tindem să ne lăsăm ,încătuşati de mrejele muncii, care la început , deşi par foarte atrăgătoare, cu timpul , lanţurile reginesc, iar cu trecerea timpului, ne strâng din ce în ce mai mult, acea linişte pe care o deţineam cândva. Eu una, nu vreau să devin o sclavă a acesteia, o să îmi spun şi o să îmi repet asta până când va deveni ca un crez pentru mine. Nu avem cinci vieţi, nici măcar două…Vreau să râd, să mă bucur de orice şi să fiu fericită. Spune NU şi te vei salva.

3.NU PUNE MUNCA ÎNTOTDEAUNA PE PRIMUL LOC
Sunt sigură că mulţi dintre voi aţi făcut greşeala asta. Aţi venit la muncă bolnavi, aţi lucrat chiar şi în concediu, când trebuia să fiţi cu familia, îndiferent că aţi lucrat două ore sau o zi întreagă, pentru mine este acelaşi lucru. De ce trebuie să fim liniştiţi şi împliniţi doar 3-4 săptămâni pe an , iar în restul zilelor, să fim îmbufnaţi şi obosiţi? De ce nu facem şi dintr-o zi banală, o zi frumoasă? După programul de lucru, dacă avem puţină vointă, putem foarte uşor să facem asta. Chiar şi o simplă ieşire la un film, ajută la creşterea dispoziţiei bune a noastre, pe care unii dintre noi, o ţin ascunsă, de parcă ar fi o crimă să te simţi bine. Eu vă recomand, filme de acţiune şi război, pe mine cel puţin,mă fac să fiu acolo iar partea cea mai faină este atunci când îi pedepsesc pe cei răi.La final, asta mă împlineşte şi mă face să simt mândră ( de mine sau de scenarist).
Dacă o să pui la nesfârşit munca pe primul loc în viaţa ta, vei ajunge să regreţi , însă , din păcate, vezi tu, viaţa nu aduce timpul sau oamenii înapoi.

4.ZÂMBEŞTE MAI MULT DECÂT ÎŢI VINE

Din nou, o să mă credeţi o nebună obsedată de tot pachetul astă 2 în 1 , adică zămbete plus optimism, care împreună înseamnă fericire. Sinceră să fiu, eu aş adăuga şi rozul , însă culorile vi le alegeţi voi , însă totuşi, alegeţi rozul. După cum ştiţi, zâmbetul aduce automat în sufletul nostru, încredere şi bucurie. Ştiu că poate nu mă credeţi, pentru că, sunt sigură că nu prea aţi făcut des asta. Mai mult râdem prin emoticoane decât cu propriile trăiri. Mulţi mă întreabă cum pot să fiu atât de veselă, zglobie şi flower-power într-o lume dată peste cap de timpul ,care parcă fuge de noi. Mulţi cred că nu muncesc, că n-am probleme, că sunt ca o floricică răsfăţată de razele soarelui. Lăsaţi-mă să vă spun ca lucrurile stau tocmai învers.

Dacă eşti fericiti şi râzi nu înseamnă că nu ai nicio grijă , ci că te lupti cu tine însuţi şi cu timpul, ca să faci exact ce vrei. Fericirea nu vine , pur şi simplu, bătând din palme. Fericirea înseamnă o luptă cu propriile frici, emoţii, supărări pentru a ajunge cu sufletul şi mintea într-un loc unic si frumos, un loc care pluteşte în mâinile noastre. Nu sunt nebună, sunt doar o visătoare…

5.NU TE REZUMA LA FAPTUL CĂ MUNCA ESTE DE VINĂ PENTRU NELINIŞTEA TA

Am întrebat şi eu multă lume : ‘‘ De ce eşti asa de agitat?’’. Toţi parcă s-au vorbit între ei, pentru că majoritatea au dat acelaşi răspuns ‚‘‘ MUNCA‘‘. Ah, ok. Să înţeleg că este mai uşor să zic ‚‘‘ Asta e , munca asta mă distruge, mă oboseşte. N-am ce face..‘‘ decât să depun un pic de efort şi să mă bucur după programul de muncă. Un copil ce să înţeleagă? Oare că , viaţa este frumoasă doar până ajungi să munceşti, după aceea viaţa ta se rezumă doar la nişte simple date din agendă? Eu mă opun acestor rutine , super plictisitoare şi triste.

Uităm să mai trăim înafara orelor de lucru, iar asta ar trebui să ne facă să ne întrebăm , dacă aşa vrem să trăim sau vrem să schimbăm şi să îi dăm planurile peste cap , diabolicei şi hoinare regine numită- Muncă.
Dacă ar fi după mine, aş mai adăuga , ciocolată şi muzică din plin. Ambele ajută la spiritul nostru euforic. Şi nu vă faceti griji, ciocolata nu îngrasă în condiţiile astea, pentru că , după ce ne îndulcim cât trebuie, pentru a da caloriile nevinovate jos, ştiţi ce trebuie să facem ?
Exact, să dansăm.
Sper să văd cât mai multă lume veselă şi plină de puţină acţiune în viaţa lor , şi să nu mai fiu un caz SF, doar pentru simplu fapt, că sunt eu şi mă bucur de micile bucurii ale propriei mele vieţi.

Zâmbiţi, dansaţi, mâncaţi ciocolată şi nu mai staţi cu ochii pe ceas…tic-tac, tic-tac, trebuie să începeţi să trăţi după propriul ceas din sufletul vostru…
Pupici ♥

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Poezie

    Te-am aşteptat de mult să vii…Spre apus mi s-a părut că îţi vâd chipul pe cerul înstelat de vise.Am tremurat, sub palate de nisip clădite, Pe speranţe de azi, de ieri , de mâine.. Anotimpul , ce odinioară mi-l pictai cu ochii închişi,S-a prefăcut într-o emoţie târzie de

Citeste articolul »

Îndrăgostită de un infinit

      Dacă nu era soarele să-mi încalzească lacrimile pierdute pe chip,Inima-mi era și-acum un plin de piatră ud.Eram o naufragiată pe-un suflet timid, descurajat și singur.Cu ochii înfometați de frică, așteptam să vină ..Nu mă intreba ce…Nu știu..probabil n-am știut vreodată..N-am să știu să-ți răspund..Dar astăzi, după un

Citeste articolul »

Frig

    Frig.Roșu.Blondă.Plouă mărunt.Negru.Frig.Nimic nu seamănă cu trecutul.Am fumat prea mult.Ochii își amitesc acel căprui turbat.Nici seara nu mai vine.Nici tocuri nu mai port.De-aș mai avea două suspine în inimă să ți le șoptesc, ți-aș lustrui privirea, glasul, tot ce mi-a lipsit.Mi-e sortit să trăiesc printre dorințe.Nimic nu seamănă cu

Citeste articolul »

Arhitectul

      Te simțeam în toate privirile rătăcite,Și precum un arhitect,Îmi desenam un viitor printre șuvițele tale blonde. Ce umbre..Ce culori.. N-am știut că trăiesc în pandemia asta a vieții ,Și orb și surd din martie,Te-am șlefuit neatent pe piedestal, ca mai apoi tu să începi să exiști. Ce

Citeste articolul »