Anti-Valentine-Day
Andreea

Andreea

Blonda, blogerita part time, insa visatoare cu norma intreaga !

Valentine’s Day

 

 

Cum aș descrie luna februarie din fiecare an ? Păi să vedem : inimioare, cadouri, ciocolată, declarații siropoase pe Facebook, ursuleți, inele și cine la un restaurant mai scump din oraș ( neapărat cu check-in).

În fine, nu mă înțelegeți greșit, iubesc să văd oameni fericiți și îndrăgostiți ( pe bune ), iubesc să văd cupluri de tineri sau bătrâni pe o bancă în Cișmigiu, dar URĂSC reclama asta violentă a singurei zile de iubire din an : 14 februarie. De ce trebuie să așteptăm până în februarie pentru a dărui o floare? De ce trebuie să aștepăm ziua asta pentru a duce persoana iubită undeva drăguț? Cred că știu de ce. Să nu cumva ca ea să se simtă mai puțin importantă și mai puțin iubită decât colega de birou care a primit un set împachetat frumos de la Sephora. ( îmi cer scuze de reclamă).

Am avut curiozitatea de a da un search pe Google despre acest Valentine’s Day, mai nou devenind un fel de sărbătoare obligatorie și apăsătoare  pentru ei, bărbații, căci  „ noi suntem fete și doar trebuie primim cadouri”( vorba unei fete drăguțe, brunetă și tânără din lift).

Revenind la Sfăntul Valentin din Roma, acesta oficializa în secret căsătoriile soldaților cărora le era înterzis acest lucru. Pentru fapta sa, acesta a fost trimis la închisioare.

Înainte să apară acest Cupidon latin, exista Lupercalia, sărbătoare celebrată în Roma Antică între 13-15 februarie. Se zvonea că aceasta ajută la fertilitate și la purificare, dar implica și anumite ritualuri păgâne cum ar fi : sacrificarea unei caprei si biciuirea femeilor care își doreau să aibă copii.

Ok, să zicem că înțeleg legătura cu capra, (deși mi se pare absurdă abordarea strămoșilor noștri de a sacrifica mereu bietele animale pentru purificarea, binele, spălarea păcatelor lor ș.a.m.d), dar biciul?! Da, se spune că iubirea trebuie să o simți. Mai țineți bine când eram mai mic și mereu când un băiat și o fată se tachinau, spuneam că se plac?  Cred că așa se întâmplă și la adulți.

Te iubesc! Dă-mi cu polonicul în cap ca să simt și eu fiorii dragostei.

Ciudată sărbătoare. Mulți vor spune că sunt vreo frustrată, hateră sau ceva de genul acesta , sau invidioasă că prietenul meu nu mi-a lăsat vreun gift cu o șampanie și o poezie copiată de pe poezii.ro pe Wall ( că tot veni vorba, sper să citești asta Andrei), dar noi nu așteptăm nici măcar zilele noastre de naștere pentru a face o surpriză ( ciudați , mai ales el ).

Am scris acest articol pentru că mă dezgustă și mă enevează să văd atâta ciocolată peste tot și eu să nu am voie să mănânc, pentru că sunt la dietă.

V-am păcalit , însă doar pe jumătate. Mă enervează să vad că lumea minte și înșeală , dar pe 14 februarie se întămplă ceva. Pământul nu se mai învârte, Fuego nu mai împodobește bradul, iar Dan Negru prezintă Revelionul pe Protv. Brusc apare…DRAGOSTEA…ce cuvânt frumos, și mai apare și familia.

Închei subiectul, pentru că devin mai răutacioasă și nu îmi place.

Iubirea nu are nevoie de vreo zi specială sau de un loc anume pentru a-i spune cuiva TE IUBESC. Nu ai nevoie de săpunuri de baie în formă de inimoară cu aromă de mere culese din Thailanda, de tocuri cui sau altele. E nevoie de două persoane, iubire și sinceritate.

Mai multe articole

PLAGUE INC.

Am terminat tura de muncă și mă simțeam un pic obosită. Așa că, m-am ridicat de pe scaunul de la birou și m-am intins un pic în pat. Plictisită, îmi iau telefonul de pe noptiera de lângă mine și încep să pierd timpul pe net , cautând și citind diferite

IZOLARE LA 24 DE ANI

25 martie. Nici nu simt că este ziua mea. Am primit telefoane, sute de mesaje, dar nu simt. Cred că am vreo defecțiune psihologică determinată de tot haosul creat de acest virus chinezesc, cum îl numește Trump. Nu credeam că îmi voi sărbători vreodată ziua de naștere în pijamale mele

#stămacasă&ADOBE

    Nici nu mai știu a câta zi în carantină este, de fapt eu nici nu prea am stat în izolare, pentru că …serviciu , dar e prima sămbătă în care nu ies și a trebuit să fac ceva, pe lângă curățenie.Săptămâna trecută trebuia să încep cursurile pentru grafică

Share on facebook
Facebook
Share on email
Trimite pe e-mail
Share on print
Tiparire articol
Share on whatsapp
WhatsApp